Програма комплексного вступного випробовування

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

Умови прийому на 1й курс

Для вступу до ФІОТ необхідно подати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти з математики, фізики та з української мови та літератури . Вступники допускаються до участі в конкурсному відборі тільки в тому випадку, коли за один із профілюючих предметів (математики або фізики) результат складає не нижче 150 балів, за умови, що з усіх інших предметів на даний напрям підготовки вони отримали не нижче 124 балів.

НТУУ “КПІ” за рішенням приймальної комісії може допустити до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступника, який подає сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, кількість балів якого з одного непрофільних загальноосвітніх предметів, визначених правилами прийому до вищого навчального закладу, нижче 124 балів, за умови, що кількість балів з профільного загальноосвітнього предмета, зазначена у сертифікаті, становить не нижче 170 балів.
Вступники мають право подавати сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти, виданий у  2015 році.
До конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра, враховується середній бал документа про повну загальну середню освіту з округленням до десятих частин бала (за таблицею відповідності середнього бала документа про повну загальну середню освіту, обрахованого за 12-бальною шкалою, значенням 200-бальної шкали, встановленою в додатку до Умов прийому до вищих навчальних закладів України) шляхом додавання до суми балів сертифіката з конкурсних предметів. Оцінки з документа про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-ти бальною шкалою, враховуються таким чином: “3” відповідає “6”, “4” відповідає “9”, “5” відповідає “12”.

Особи, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста за спеціальностями
5.080406 Експлуатація систем обробки інформації та прийняття рішень
5.080405 Програмування для електронно-обчислювальної техніки і автоматизованих систем
можуть бути зарахованими на конкурсній основі на І курс для продовження навчання із скороченим терміном підготовки бакалавра ( 3 роки, за індівідуальними планами) на денну або заочну форму .

Фінансування підготовки фахівців здійснюється:

  • за рахунок видатків державного та місцевих бюджетів – за державним замовленням;
  • за рахунок коштів фізичних, юридичних осіб.

Вартість навчання українських студентів за кошти фізичних та юридичних осіб – контракт (2014 р.)

  • Вартість за один рік навчання для студентів денної форми для здобуття освітнього рівня бакалавр (контракт на 1-4 курс): комп’ютерні науки- 12300 грн, програмна інженерія -15400 грн.
  • Вартість за один рік навчання для студентів денної форми для здобуття освітніх рівнів спеціаліста та магістра (контракт на 5,6 курс) – 14300 грн.
  • Вартість контракту за один рік навчання для студентів заочної форми для всіх рівнів – 9130 грн.

Умови прийому на 5й курс

На 5 курс приймаються студенти, що за роки навчання в бакалавратурі проявили себе здібними та старанними студентами .Кількість бюджетних та контрактних місць встановлюється кожного року. Прийом на 5 курс проводиться на конкурсній основі. Положення про прийом на навчання за програмами освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст”, “магістр” можна дізнатися на сайті НТУУ ” КПІ” – http://www.kpi.ua/rule-magister

Програма Подвійний диплом

З метою розвитку міжнародної мобільності студентів та підвищення якості освіти з 2009 року в межах НТУУ «КПІ» започаткована програма «Подвійний диплом» спільно з провідним університетом США – Університет Індіанополісу (США). Університет Індіанополісу пропонує бакалаврські та магістерські програми як в головному підрозділі в США, так і у своєму відділенні в м. Афінах.

Стратегічною ціллю міжнародного співробітництва «Національний технічний університет України «КПІ»– Університет Індіанаполісу м. Афіни є інтегрування в світовий освітній та науковий простір шляхом адаптації системи освіти до загальноєвропейських стандартів вищої освіти, закріплених Болонською декларацією.

Університет Індіанополісу – приватний вищий навчальний заклад, який забезпечує освітню підготовку в гуманітарних та інженерних напрямах, в докторантурі за програмою Ph.D, має партнерські стосунки в різних країнах світу.

В університеті в Афінах проводиться підготовка фахівців за 35 спеціальностями. Серед них є напрям «Комп’ютерні науки», за яким можуть навчатися українські студенти, що вступають на комп’ютерні науки НТУУ «КПІ».

З детальною інформацією про Університет Індіанаполіса в Афінах можна познайомитись на сайті університету за адресою http://www.uindy.gr.

Учасники програми „Подвійний диплом” навчатимуться за узгодженими двома університетами навчальними планами за програмами підготовки бакалаврів та магістірів. Дисципліни, що їх студенти вивчатимуть в НТУУ „КПІ”, зараховуватимуться в університету Індіанополісу та навпаки.

Студенти кафедри АСОІУ можуть навчатися в Греції (м. Афіни) або в США (штат Індіана) протягом 1-1,5 роки, виконавши програму бакалаврської підготовки обсягом 30-45 кредитів (1080 – 1620 годин) або магістерської підготовки обсягом 45 кредитів (1620 годин)

Потрапивши на навчання в університет Індіанополісу, студент отримує персонального консультанта, який допомагає йому сформувати власний індивідуальний навчальний план обсягом 30-45 кредитів.

Студенти кафедри АСОІУ НТУУ «КПІ» отримують унікальну можливість навчатися за мінімальною вартістю та отримати два дипломи: престижного університету США та НТУУ «КПІ».

Вартість навчання зменшується за рахунок впливу наступних чинників:

  • скорочення терміну навчання (з 4 років до 1-1,5 роки);
  • навчання в Європі (≈ 250€/кредит), тоді як в США (≈ 700-800$/кредит);
  • кількості обраних кредитів.

Вартість навчання за рік складає 13 тис. євро, перший внесок – 6 тис. євро.

Вимоги до кандидатів на навчання в університеті Індіанополісу:

  • Знання англійської мови (навчання здійснюється англійською мовою).
  • Завершити навчальну програму мінімум 133 семестрових кредити (два повних курси).
  • В Університеті Афін Indianapolis виконати програму останнього семестру в 30 кредитів, не враховуючи екзаменаційні кредити або кредити самостійної роботи.
  • Мати середній бал 4.5 (за п’ятибальною шкалою).​

Державна атестація

В НТУУ «КПІ» по завершенні бакалаврських програм державна атестація передбачає складання Комплексного державного екзамену з фаху або захист дипломної роботи бакалавра.

В Університеті Індіанаполіса (м. Афіни) державна атестація здійснюється за рахунок успішного складання екзаменів по кожному з обраних кредитів, а також випускного екзамену.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>